הדירה שחדר השינה שלה נראה כמו מלון בוטיק

בסכום לא גדול ובפרק זמן קצר יחסית שידרגה מעצבת הפנים הילה אלטר עבור משפחה צעירה דירת "מחיר למשתכן" ביבנה, ובכך הקנתה להם חווית מגורים שיקית ועדכנית

5 הבית של משפחת בוזגלו.jpg
1 הבית של משפחת בוזגלו.jpg

דירת מחיר למשתכן ביבנה | עיצוב: הילה אלטר, צילום: מאור מויאל

12 הבית של משפחת בוזגלו.jpg
9 הבית של משפחת בוזגלו.jpg

אחרי שנים של מגורים בחולון ועם זכייתם בפרויקט מחיר למשתכן, החליטו בני זוג בשנות ה-30 לחייהם עם שני ילדים להדרים ליבנה הירוקה שהיא גם עיר הולדתה של בעלת הבית. כמו כל הדירות שנבנות במסגרת התוכנית, גם דירה זו תוכננה כגנרית וסטנדרטית שלא ניתן לשנות בה דבר עד קבלת המפתח. 

"הדירה היא דירת ארבעה חדרים והרציונל היה להפוך אותה מדירה קבלנית סטנדרטית למרחב מגורים מלוכד, פונקציונלי ומזמין בצבעוניות חמה ונעימה על טהרת הגוונים הוורודים והאפרפרים בתוספת נגיעות של עץ", מסבירה אלטר.  "לשמחתי לבני הזוג יש טעם מצוין כך שלמרות האילוצים המבניים הצלחנו להגיע יחד לתוצאה מרשימה. הם היו מעורבים בכל שלב לאורך התהליך ובד בבד נתנו לי יד חופשית ואת הזכות לתכנן עבורם דירה שמותאמת במדויק לצרכים ולמאווים שלהם". 

כדי ליצור זרימה טובה יותר בחלל הציבורי בחרה אלטר לשבור את הקיר שחצץ בין הסלון למטבח. כך הרוויחה מקום יקר בו שילבה אי מרווח שמשמש את בני הבית לארוחות משפחתיות או לקפה של בוקר. בתוך כך, את תשתיות החשמל, המיזוג והתאורה היא התאימה במדויק לתוכנית העמדת הריהוט החדשה ובכך יצרה למעשה חלל מאוזן ומדויק. 

חדר משחקים יבנה 1.jpg
חדר שינה ביבנה 25.jpg

"מכיוון שהיה לי חשוב לייצר עבורם חווית מגורים שהיא לא רק אסתטית אלא גם פונקציונלית, שמתי דגש רב על נושא התאורה", משחזרת אלטר. "לטובת העניין בחרתי במחסני תאורה מנורות פונקציונליות מינימליסטיות שמאפשרות לגופי התאורה הדקורטיביים המוזהבים בסלון ומעל האי במטבח לזרוח. בנוסף, את חלק מהקירות בחלל הציבורי חיפיתי בפרקט למינציה תלת ממדי וגם יחידת נגרות Custom Made שעונה על צרכיהם ומוסיפה טאץ' פרסונלי. כדי לנצל היטב את החלל בחרתי בקונסולה שנפתחת לשולחן אוכל במידה ומארחים".

חדר השינה של בני הזוג עוצב בהשראת מלון בוטיק ומתאפיין בצבעוניות עדינה של גווני ניוד ונגיעות טקסטיל רכות ומעודנות. הקירות לעומתם נצבעו באפקט בטון ומהווים להם קונטרסט. בחדר הארונות והרחצה תכננה עבורם אלטר נגרות אישית בצבעים חמים ועמוקים. שני הילדים זכו לחדר שינה משותף גדול שמגדיר על ידי צבעוניות והעמדה נכונה של הריהוט אזור אינטימי פרטי לכל אחד מהם. התמה שבחרה לחלל זה המעצבת הוא הג'ונגל שיוצר ממד חוויתי שמעודד פעולה ומייצר תחושה של כיף אינסופי". 

מגזין את מלון בוטיק.jpg